Ai o întrebare?
Am trimis mesajul Închide

Bordul ETPA

PROF. UNIV. DR. ANCA MUNTEANU

Președinte ETPA

  • Profesor universitar plin, cu doctorat la Departamentul de Psihologie, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara.
  • Președinte al Asociației Europene de Psihologie Transpersonală (ETPA, din 2006).
  • Doctor Honoris Causa (Iași, 2010).
  • Profesor Emerit din 2013.
  • Profesor Bologna (2004), premiat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

PROF. UNIV. DR. LAURA BOGGIO GILOT

Președinte de onoare ETPA

  • Fondatoare și Președinte al Asociației Italiene de Psihologie Transpersonală (AIPT), cofondatoare și fostă președintă a Asociației Europene de Psihologie Transpersonală (EUROTAS) și a Asociației Europene de Psihologie Transpersonală (ETPA), din care în prezent este Președinte de Onoare.
  • Este psiholog clinician și psihoterapeut, formată profesional în cadrul Societății Italiene de Psihosinteză Terapeutică (Sipt) și Instructor de meditație Yoga Vedanta sub îndrumarea lui Raphael.
  • Autoare a unor texte despre dezvoltarea conștienței și relația dintre psihoterapie și meditație, încă din 1980 s-a implicat în promovarea Psihologiei Transpersonale prin cursuri, congrese și publicații, acordând o atenție deosebită abordării Integrale.

DR. VITOR RODRIGUES

Vicepreședinte ETPA

  • Vitor Rodrigues, doctor în psihologie, a predat psihologia educațională și dezvoltării la universități din Portugalia timp de 17 ani. A fost președintele EUROTAS, Asociația Europeană de Psihologie Transpersonală, și al Alubrat (Asociația Transpersonală Portughezo-Braziliană) în Portugalia.
  • Ca scriitor, a publicat 15 cărți pe diverse teme, de la critică socială (cum ar fi „Teoria generală a prostiei umane” sau „Consumatorul eroic”) la science fiction („Invazia pământenilor”), până la manuale de autoajutorare (cum ar fi „Mintea liniștită” sau „Construiește-ți propria fericire”). Recent a publicat „Cartea ignoranței”, disponibilă și în limba română.

DR. REGINA U. HESS

Vicepreședinte ETPA

  • Dr. Regina U. Hess locuiește în Haga, Olanda, este psiholog clinician din Germania și deține un doctorat comun în psihologie transpersonală (SUA) și fenomenologie experiențială (UK).
  • A trăit și a lucrat în India și Nepal în proiecte spirituale, umanitare și de cercetare. Regina integrează perspective șamanice, de exemplu, bazându-se pe culturile mexicane și native americane, vest-africane și celtice.
  • Este specialistă în transformarea traumelor individuale și colective/transgeneraționale, transculturale și în integrarea utilizării terapeutico-șamanice a stărilor modificate de conștiință.

DR. IONEL MOHÎRȚĂ

Vicepreședinte ETPA

  • Dr. Ionel Mohîrţă este un psiholog clinician și psihoterapeut transpersonal din România, fondator al Psihologiei și Terapiei Sonoluminiscente. A studiat psihologia la Universitatea din București, are un doctorat în psihologie, este conferențiar universitar la Universitatea «Danubius» și vicepreședinte al Asociației Europene de Psihologie Transpersonală, Director Executiv al Asociației Române de Psihologie Transpersonală și editor la Revista Română de Psihologie Transpersonală.
  • Este specializat în terapia prin regresie, alchimia taoistă internă, psihologia analitică și Pneuma breathwork și a dezvoltat o cercetare experimentală și teoretică de lungă durată în Psihotanatologie.

DR. IULIANA COSTEA

Vicepreședinte ETPA

  • Dr. Iuliana Costea are o pregătire academică și profesională substanțială în psihologie. Din 2009, ea este profesor universitar în cadrul Departamentului de Psihologie de la Facultatea de Sociologie și Psihologie, parte a Universității de Vest din Timișoara. Rolurile și expertiza ei depășesc rolul de profesor: este, de asemenea, psiholog clinician și este activ implicată în Colegiul Psihologilor din România.
  • Dr. Costea este certificată în diverse specializări ale psihologiei. Acestea includ psihologia clinică, psihologia educațională, precum și consilierea și psihoterapia de familie și cuplu, cu un accent specific pe metodele experiențiale și transpersonale.

PSIH. JURE YORAM BIECHONSKI

Consilier pentru strategie educațională

  • Jure Biechonski este un psiholog distins, psihoterapeut transpersonal și formator, originar din Polonia. În prezent, locuiește în Estonia, unde este fondatorul și președintele Școlii de Hipnoterapie și Psihoterapie Analitică și Cognitivă și al Asociației Transpersonale Estoniene.
  • Dr. Biechonski este unul dintre formatorii principali la Școala de Psihoterapii Transpersonale din România, acreditată de Colegiul Psihologilor din România. De asemenea, el este Consultant pentru Strategie Educațională în cadrul Asociației Europene de Psihologie Transpersonală, contribuind semnificativ la dezvoltarea psihologiei transpersonale în Europa.

PSIH. CAMELIA ANA HANOS

Secretar ETPA

  • Camelia și-a început parcursul academic urmând pașii mamei sale la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde a absolvit Facultatea de Matematică, punând astfel bazele unei gândiri analitice solide. Inspirată de propriile experiențe de viață și de dorința de a explora profunzimile comportamentului și emoțiilor umane, și-a continuat studiile la Facultatea de Psihologie din cadrul aceleiași universități. La Universitatea de Vest din Timișoara și-a aprofundat cunoștințele obținând o dublă diplomă de master în Psihologie Clinică și Psihoterapie, cu specializări în Terapie Cognitiv-Comportamentală și Terapie Sistemică de Familie. Această pregătire a fost completată prin acreditarea sa ca psiholog clinician și psihoterapeut în formare de către Colegiul Psihologilor din România.